logo

Ogromny gar

Ogromny gar

Ogromny gar to wyjątkowa atrakcja, która najlepiej sprawdza się w trakcie festynów, pikników i imprez plenerowych. W tym wielkim naczyniu możemy ugotować potrawy regionalne, żury, barszcze, zupy rybne czy gulasze. To doskonały sposób na promocję regionu i nawiązanie do lokalnych tradycji kulinarnych. Za każdym razem dostosujemy rodzaj potrawy do gustów Klientów. Istnieje możliwość dopasowania dania do pory roku. W okresie wakacyjnym szczególnie polecamy grochówki, natomiast tuż przed świętami sprawdzą się znakomite barszcze.

Z czego został wykonany wielki gar?

Nasz słynny wielki gar został wykonany na indywidualne zamówienie. Do jego produkcji wykorzystano nierdzewną blachę, która ze względu na neutralność chemiczną jest bezpieczna i zdrowa dla człowieka. Naczynie jest rozstawiane na specjalnym stelażu, a pod nim zostaje rozpalane ognisko z drewna kominkowego o małej emisji dymu.

Taka efektowna atrakcja to przede wszystkim wspaniały spektakl dla każdego uczestnika imprezy! Zaproś mieszkańców miasta na wspólne gotowanie! Nasi kucharze mogą przygotować ponad 12 000 porcji pysznej zupy, która umili czas biesiadnikom. Serdecznie polecamy nasze atrakcje na pikniki i festyny!

POZNAJ
NAS
39638237_1784722908271179_1708050825093316608_n
Wielkie gotowanie podczas imprez plenerowych w Ogromnym Garze

W wielkim garze potrafimy ugotować dosłownie wszystko: potrawy regionalne, żury, barszcze, zupy rybne czy gulaszowe.  Potrawę  dostosujemy do gustów  naszego klienta, regionu kraju gdzie ma być zorganizowana impreza, ale także do pory roku (okres przedświąteczny – barszcze , zupy grzybowe, wakacyjny – grochówki, zupy rybne itd ). 
Ogromny gar to nie tylko niesamowite widowisko ale także przygotowanie ponad 12 000 porcji zupy lub innego dania w specjalnie do tego przeznaczonym garze o pojemności ponad 2000 litrów.

W zależności od rodzaju potrawy i ilości porcji czas przygotowania może się różnić, jednak średnio wynosi on 5 godzin np. w przypadku 5000 porcji zupy rybnej.

Nieodzownym warunkiem przygotowania cateringu jest dostęp do wody pitnej w odległości do 100 metrów od gara. Teren, na którym go postawimy musi być utwardzony.

Zapraszamy do kontaktu .

divider