![logo](https://ustudio.pl/wp-content/uploads/2019/04/logo-1024x362.png)
Ogromny gar
Ogromny gar jako atrakcja na imprezy w Szczecinie
To znakomita atrakcja, która sprawdza się podczas organizacji imprez plenerowych oraz na festynach. Całość prowadzimy w bardzo bezpieczny sposób, dbając także o estetykę. W każdej chwili nasz kucharz może być wywołany przez prowadzącego imprezę i zdać relację z gotowania, a także opowiedzieć coś o przygotowywanym daniu. Zobacz również: wata cukrowa na imprezę plenerową Nasz Wielki Gar został wykonany na specjalne zamówienie, z najzdrowszej dla człowieka nierdzewnej blachy, która jest neutralna chemicznie dla potraw. Wielki Gar stawiany jest na stalowym stelażu i pod nim rozpalane jest ognisko z sezonowanego drewna kominkowego, z gatunków drzew o małej emisji dymu.![39725827_1784723218271148_1838688229700665344_n 39725827_1784723218271148_1838688229700665344_n](https://ustudio.pl/wp-content/uploads/2019/06/39725827_1784723218271148_1838688229700665344_n.jpg)
Wielkie gotowanie podczas imprez plenerowych w Ogromnym Garze
W wielkim garze potrafimy ugotować dosłownie wszystko: potrawy regionalne, żury, barszcze, zupy rybne czy gulaszowe. Potrawę dostosujemy do gustów naszego klienta, regionu kraju gdzie ma być zorganizowana impreza, ale także do pory roku (okres przedświąteczny – barszcze , zupy grzybowe, wakacyjny – grochówki, zupy rybne itd ).
Ogromny gar to nie tylko niesamowite widowisko ale także przygotowanie ponad 12 000 porcji zupy lub innego dania w specjalnie do tego przeznaczonym garze o pojemności ponad 2000 litrów.
W zależności od rodzaju potrawy i ilości porcji czas przygotowania może się różnić, jednak średnio wynosi on 5 godzin np. w przypadku 5000 porcji zupy rybnej.
Nieodzownym warunkiem przygotowania cateringu jest dostęp do wody pitnej w odległości do 100 metrów od gara. Teren, na którym go postawimy musi być utwardzony.